Božićna torta
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 g margarina
- 175 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 jaja
- 100 g brašna
- 2 praška za pecivo
- 200 g mljevenih lješnjaka
-
Nadjev
- 200 g marmelade od brusnica
-
Glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja
- 25 g bijele čokolade
Priprema
Biskvit
Pola čokolade rastopite na pari,a polovicu nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.
U omekšani maslac dodajte šećer i vanilin šećer. Umiješajte otopljenu čokoladu i izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo. Dok miksate, dodajte lješnjake i nasjeckanu čokoladu. Kada se sve dobro izmiješajte stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite na 180°C 50 minuta.
Kada se biskvit ohladi dva puta ga vodoravno prerežite.
Nadjev
Prvi dio biskvita namažite polovicom marmelade. Na njega stavite drugi dio biskvita i namažite ga drugom polovicom marmelade. Poklopite trećim dijelom biskvita.
Glazura
Tamnu i bijelu čokoladu zasebno otopite na pari. Tortu premažite tamnom čokoladom, a bijelom čokoladom iscrtajte zvjezdice.
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od čokolade i naranče1 h12345
-
DesertiSočne čokoladne kocke1 h12345
-
DesertiČokoladni kolač bez maslaca45 min12345
-
DesertiČokoladna torta45 min12345
-
DesertiBožićne čokoladne kocke50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti