Čokoladna torta

Čokoladna torta

Čokoladna torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 9.989
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Čokoladni užitak za svaku priliku.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g kvalitetne tamne čokolade
  • 125g maslaca
  • 55g šećera
  • 4 jaja
  • 1 žlica glatkog brašna
  • Čokoladna glazura

  • 200ml slatkog vrhnja
  • 200g kvalitetne tamne čokolade

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 200°C i namastiti lim za pečenje.

Stavite čokoladu, maslac i 1 žlicu šećera u zdjelu i otopite na pari. Miješajte dok se čokolada ne istopi i smjesa ne poveže, zatim izvadite posudu i ohladite malo.

Istucite jaja i preostali šećer mikserom dok ne dobijete čvrst snijeg. Polako umiješajte brašno, a zatim smjesu čokolade. Stavite smjesu u lim za pečenje i pecite 12 minuta. Izvadite kolač iz pećnice, stavite da se ohladi, a zatim stavite u zamrzivač na 4 sata.

Izvadite tortu iz zamrzivača 1 sat prije posluživanja i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. U međuvremenu, pripremite glazuru. Vrhnje stavite u malu tavu i kada se jako zagrije stavite čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se ohladi 15 minuta prije stavljanja na tortu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti