Čokoladna torta s jagodama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Tijesto
- 225g tamne čokolade
- 175g maslaca
- 2 žličice vode
- 1 žličica instant kave u prahu
- 100g mljevenih indijskih oraščića i badema
- 2 žlice višenamjenskog brašna
- ½ žličice soli
- 5 jaja
- 140g šećera
- Krema
- 8 svježih jagoda
- 300 g krem sira
- 4 žlice pekmeza od jagoda
- Glazura
- 220g tamne čokolade
- 160ml slatkog vrhnja
- 15 prepolovljenih jagoda
- šećer u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Lim za pečenje namastite i pobrašnite.
Rastopite čokoladu i maslac, i ostavite da se ohlade. Umiješajte vodu i kavu u prahu. Mljevene oraščiće i bademe pomiješajte s brašnom i soli.
Miksajte jaja i šećer do ne dobijete pjenastu smjesu. Ulijte ohlađenu čokoladu s margarinom i dobro izmiješajte. Dodajte polovicu smjese s brašnom i izmiješajte. Zatim dodajte drugu polovicu i sve dobro izmiješajte mikserom.
Pecite oko 40 minuta ili pred kraj pečenja zabodite čačkalicu u tijesto. Kada čačkalica izađe suha, kolač je gotov.
Kada se kolač potpuno ohladi, izrežite ga na pola. Jagode umiješajte u krem sir i namažite jednu polovicu biskvita. Drugu polovicu namažite pekmezom i namazani dio stavite na kremu od jagoda.
Za glazuru, zagrijte vrhnje i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite nekoliko minuta, a zatim prelijte njome kolač. Ukrasite s jagodama.
Držite kolač u hladnjaku do posluživanja. Narezan kolač pospite šećerom u prahu.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s jagodama1 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema3 h12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od čokolade i nara1 h12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345