Čokoladna torta s jagodama

Savršena kombinacija čokolade i jagoda.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 245g brašna
- 400g šećera
- 80g kakaa
- 1,5 žličice soda bikarbone
- 3/4 žličice soli
- 2 velika jaja
- 250ml mlaćenice
- 115g maslaca
- džem od jagoda
- svježe jagode
Krema
- 400 g slatkog vrhnja
- 55g šećera
- nekoliko kapi limunovog soka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 16 cm.
Pomiješajte suhe sastojke i dodajte mokre. Miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 55 minuta.
Kada se malo ohladi, izvadite biskvit iz kalupa i stavite na stranu. Kada se ohladi, prerežite biskvit na pola. Vrh jednog i dno drugog biskvita namažite džemom od jagoda.
Slatko vrhnje i limunov sok dobro izmiješajte. Postupno dodajući šećer miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
Jedan biskvit namažite polovicom kreme i na njega stavite drugi biskvit. Vrh torte namažite ostatkom kreme i ukrasite jagodama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od jagoda i badema3 h12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda2:30h12345
-
DesertiTorta od jagoda i cimeta1:30h12345
-
DesertiTorta s jagodama2 h12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345