Torta od jagoda i cimeta

Torta od jagoda i cimeta

Torta od jagoda i cimeta
  • Objavljeno: Utorak, 15.03.2016.
  • Broj pregleda: 2.210
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena torta za sve prigode!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 490 kcal / 2.050,16 kJ

Sastojci

  • 175g mljevenih badema
  • 175g omekšanog maslaca
  • 175g šećera
  • 175g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 1 jaje plus 1 žumanjak
  • 450g narezanih jagoda
  • šećer u prahu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje promjera 23 cm obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte bademe, maslac, šećer, brašno, prašak za pecivo, cimet, jaje i žumanjak.

Stavite pola tijesta u lim za pečenje i na vrh poslažite narezane jagode. Dodajte preostalo tijesto i pecite 1 sat.

Tortu prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti