Torta od jagoda i cimeta
Savršena torta za sve prigode!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 490 kcal / 2.050,16 kJ
Sastojci
- 175g mljevenih badema
- 175g omekšanog maslaca
- 175g šećera
- 175g višenamjenskog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 1 jaje plus 1 žumanjak
- 450g narezanih jagoda
- šećer u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje promjera 23 cm obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte bademe, maslac, šećer, brašno, prašak za pecivo, cimet, jaje i žumanjak.
Stavite pola tijesta u lim za pečenje i na vrh poslažite narezane jagode. Dodajte preostalo tijesto i pecite 1 sat.
Tortu prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda40 min12345
-
DesertiTorta s jagodama2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti