Čokoladna torta sa dva biskvita
Raskošna torta neobičnog izgleda!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 567 kcal / 2.372,33 kJ
Sastojci
- 175g omekšanog maslaca
- 100g bijele čokolade
- 100g tamne čokolade (70% kakaa)
- 3 jaja
- 100ml mlijeka
- 175g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 200g višenamjenskog brašna
- 2 žlice vrlo jake kave
- 1 žličica ekstrakta vanilije
-
Glazura
- 284ml slatkog vrhnja
- 200g tamne čokolade (70% kakaa)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje promjera 20 cm.
Rastopite bijelu i tamnu čokoladu zasebno.
Pomiješajte sve sastojke osim kave i vanilije. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio dodajte kavu i rastopljenu tamnu čokoladu, a u drugi dio vaniliju i rastopljenu bijelu čokoladu. Dobro izmiješajte i svaki biskvit pecite oko 25 minuta.
Zagrijte vrhnje i dodajte tamnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se zgusne i ohladi.
Razrežite svaki biskvit na pola i naizmjenično slažite jedan tamni i jedan svijetli biskvit. Tortu premažite glazurom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti