Čokoladna torta sa dva biskvita

Čokoladna torta sa dva biskvita

Čokoladna torta sa dva biskvita
  • Objavljeno: Petak, 18.03.2016.
  • Broj pregleda: 1.459
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Raskošna torta neobičnog izgleda!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 567 kcal / 2.372,33 kJ

Sastojci

  • 175g omekšanog maslaca
  • 100g bijele čokolade
  • 100g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 3 jaja
  • 100ml mlijeka
  • 175g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 200g višenamjenskog brašna
  • 2 žlice vrlo jake kave
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Glazura

  • 284ml slatkog vrhnja
  • 200g tamne čokolade (70% kakaa)

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje promjera 20 cm.

Rastopite bijelu i tamnu čokoladu zasebno.

Pomiješajte sve sastojke osim kave i vanilije. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio dodajte kavu i rastopljenu tamnu čokoladu, a u drugi dio vaniliju i rastopljenu bijelu čokoladu. Dobro izmiješajte i svaki biskvit pecite oko 25 minuta.

Zagrijte vrhnje i dodajte tamnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se zgusne i ohladi.

Razrežite svaki biskvit na pola i naizmjenično slažite jedan tamni i jedan svijetli biskvit. Tortu premažite glazurom i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti