Čokoladni fondant
 
    Smjesa je dovoljna za 9 kalupa.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50g rastopljenog maslaca
- kakao u prahu
- 200g tamne čokolade
- 200g maslaca
- 200g šećera
- 4 jaja i 4 žumanca
- 200g glatkog brašna
Priprema
Namažite kalupe rastopljenim maslacem. Stavite kalupe u hladnjak ili zamrzivač na par minuta. Još jednom premažite rastopljenim maslacem. Stavite kakao u kalupe i protresite dok nisu potpuno prekriveni kakaom.
Rastopite čokoladu i maslac. Ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Miksajte jaja, žumanjke i šećer. Dodajte brašno i dobro izmiješajte. Polako dodajte rastopljenu čokoladu i miješajte. Stavite smjesu u kalupe.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite fondant 10 do 12 minuta.
Izvadite iz kalupa i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiČokoladna bomba5 h12345
- 
                DesertiBrownies s višnjama50 min12345
- 
                DesertiBajadera15 min12345
- 
                DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
- 
                DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    