Čokoladni fondant

Smjesa je dovoljna za 9 kalupa.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50g rastopljenog maslaca
- kakao u prahu
- 200g tamne čokolade
- 200g maslaca
- 200g šećera
- 4 jaja i 4 žumanca
- 200g glatkog brašna
Priprema
Namažite kalupe rastopljenim maslacem. Stavite kalupe u hladnjak ili zamrzivač na par minuta. Još jednom premažite rastopljenim maslacem. Stavite kakao u kalupe i protresite dok nisu potpuno prekriveni kakaom.
Rastopite čokoladu i maslac. Ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Miksajte jaja, žumanjke i šećer. Dodajte brašno i dobro izmiješajte. Polako dodajte rastopljenu čokoladu i miješajte. Stavite smjesu u kalupe.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite fondant 10 do 12 minuta.
Izvadite iz kalupa i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiBajadera15 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345