Čokoladni fondant
Smjesa je dovoljna za 9 kalupa.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50g rastopljenog maslaca
- kakao u prahu
- 200g tamne čokolade
- 200g maslaca
- 200g šećera
- 4 jaja i 4 žumanca
- 200g glatkog brašna
Priprema
Namažite kalupe rastopljenim maslacem. Stavite kalupe u hladnjak ili zamrzivač na par minuta. Još jednom premažite rastopljenim maslacem. Stavite kakao u kalupe i protresite dok nisu potpuno prekriveni kakaom.
Rastopite čokoladu i maslac. Ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Miksajte jaja, žumanjke i šećer. Dodajte brašno i dobro izmiješajte. Polako dodajte rastopljenu čokoladu i miješajte. Stavite smjesu u kalupe.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite fondant 10 do 12 minuta.
Izvadite iz kalupa i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladne chia kocke35 min12345
-
DesertiČokoladni brownie kolač50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti