Čokoladni ganache s morskom solju i maslinovim uljem
 
    Svilenkasta čokolada u kombinaciji s maslinovim uljem, morskom solju i prepečenom ciabattom je izuzetan desert kojim ćete zasigurno osvojiti voljenu osobu.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 20 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 641 kcal / 2.681,94 kJ
                
            
                
                
                
                Sastojci
- 250ml biljnog slatkog vrhnja
- 250g tamne čokolade (70% kakaa)
- 1 ciabatta narezana na tanke kriške
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- krupna morska sol
Priprema
Zagrijte vrhnje u loncu s debelim dnom, no pazite da ne zakipi. Ugasite vatru i dodajte čokoladu. Povremeno promiješajte i kada se čokolada u potpunosti otopi, ostavite ganache da se malo ohladi, a zatim ga spremite u hladnjak.
Kriške ciabatte prepecite na roštilju ili u pećnici.
Poslužite ganache uz pomoć žlice za sladoled. Pospite ga s malo maslinovog ulja i par zrna morske soli. Na vrh stavite prepečeni kruh premazan maslinovim uljem.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiČokoladna bomba5 h12345
- 
                DesertiBrownies s višnjama50 min12345
- 
                DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
- 
                DesertiBrownie s tikvicama45 min12345
- 
                DesertiBajadera15 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    