Čokoladni kolač

Osvježavajuća torta uz malo šlaga.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Dobro izmiješajte žumanjke, šećer, otopljenu čokoladu, omekšali maslac i brašno sa praškom za pecivo.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte jednu po jednu žlicu bjelanjaka u žutanjke.
Pecite tortu oko 30 min.
Pečeni biskvit prelijte s malo mlijeka da omekša.
Čokoladu i slatko vrhnje kuhajte dok se čokolada ne otopi. Kremu prelijte po ohlađenom biskvitu. Ohlađenu tortu poslužite sa šlagom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći njoki od krumpira30 min12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345