Čokoladni kolač

Osvježavajuća torta uz malo šlaga.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Dobro izmiješajte žumanjke, šećer, otopljenu čokoladu, omekšali maslac i brašno sa praškom za pecivo.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte jednu po jednu žlicu bjelanjaka u žutanjke.
Pecite tortu oko 30 min.
Pečeni biskvit prelijte s malo mlijeka da omekša.
Čokoladu i slatko vrhnje kuhajte dok se čokolada ne otopi. Kremu prelijte po ohlađenom biskvitu. Ohlađenu tortu poslužite sa šlagom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345