Čokoladni raj
Lagan, ukusan i bogat čokoladom! Sve što treba!
Vrijeme pripreme: 1:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 498 kcal / 2.083,63 kJ
Sastojci
- 250g maslaca
- 200g tamne čokolade, grubo sjeckane
- 1 / 4 šalice mlijeka
- 1 šalica šećera
- 3 jaja
- 1 šalica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 / 4 šalice kakao praha
- 100g mliječne čokolade, sitno sjeckane
- slatko vrhnje za posluživanje
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 498
Proteini 5g
Dijetetska vlakna 0.90g
Ukupno masti 31.20g
Zasićene masnoće 19.40g
Natrij 325mg
Ugljikohidrati 50.60g
Kolesterol 124mg
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite kalup za tortu i na dno stavite papir za pečenje.
Maslac, tamnu čokoladu i mlijeko kuhajte na laganoj vatri 10 do 12 minuta ili dok se sastojci ne rastope. Ohladite na 5 minuta.
Umutite šećer i jaja u smjesu čokolade. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dobro izmiješajte. Umiješajte pola mliječne čokolade. Stavite u pripremljen kalup. Pospite preostalom mliječnom čokoladom. Pecite 1 sat i 15 minuta. Ohladite u potpunosti. Poslužite sa šlagom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti