Čokoladni san
Dvostruko više čokolade za dvostruki užitak!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica tople vode
- 1 / 2 šalice kakaa u prahu
- 1 1 / 2 šalice brašna
- 1 šalica šećera
- 3 / 4 žličice sode bikarbone
- 1 / 2 žličice soli
- 1 / 2 šalice suncokretovog ulja
- 1 žlica čistog ekstrakta vanilije
- 2 žličice bijelog octa
- 60 g sitno sjeckane tamne čokolade (po mogućnosti najmanje 70 posto kakaa)
- 1 / 2 šalice šećera u prahu
- 2 žlice vode
Priprema
Kolač
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu premažite maslacem i pospite brašnom. Umutite vodu i kakao u maloj zdjeli. Pomiješajte brašno, šećer, sodu bikarbonu i sol. Kada sastojke dobro izmiješate dodajte kakao smjesu, ulje, vaniliju i ocat. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte u kalup i pecite 30 do 35 minuta. Neka se 20 minuta hladi. Prežite tortu i ostavite da se potpuno ohladi.
Glazura
Rastopite čokoladu na pari. Neka se ohladi malo. Umutite šećer u prahu i vodu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte otopljenu čokoladu i polako miješajte oko 1 minutu. Odmah glazurom namažite polovicu biskvita i ostatak torte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti