Čokoladno čudo

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Kolač
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.
Stavite čokoladu u malu zdjelu, zatim dodajte kipuću vodu. Neka odstoji 1 minutu, zatim umutite smjesu dok ne postane glatka.
Pomiješajte brašno, kakao, šećer u prahu i sol.
Umutite jaja i ekstrakt vanilije.
Maslac i šećer miksajte na srednje jakoj brzini oko 3 minute. Smanjite brzinu i dodajte jaja i vaniliju. Dobro izmiksajte. Dodajte čokoladnu smjesu i miksajte. Postupno dodajte suhe sastojke i miksajte.
Ulijte tijesto u pripremljen lim za pečenje. Pecite oko 45 minuta ili dok se rubovi kolača ne povuku.
Ostavite da se hladi 90 minuta prije nego što kolač izvadite iz kalupa. Neka kolač u potpunosti ohladi prije stavljanja glazure.
Za glazuru kuhajte slatko vrhnje, med i čokoladu. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi i smjesa ne postane glatka. Uklonite s vatre i dodajte vaniliju. Neka glazura odstoji 30 minuta kako bi se malo zgusnula. Prelijte preko ohlađenog kolača. Ukrasite voćem po želji.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345