Jagode na jastuku
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 5 žlica maslaca
- 1 žlica šećera
- 2 / 3 šalice višenamjenskog brašna
- 3 velika jaja
- 115 g krem sira
- 1 žličica narančine korice
- 1 / 2 žličice vanilije
- 1 šalica vrhnja
- 2 / 3 šalice šećera u prahu
- 2 šalice narezanih jagoda
Nutritivne vrijednosti
Kalorije: 325
Kalorije iz masti: 64%
Proteini: 5.5g
Masti: 23g
Zasićene masti: 14g
Ugljikohidrati: 24g
Vlakna: 1.4g
Natrij: 150mg
Kolesterol: 148mg
Priprema
Pomiješajte 2 / 3 šalice vode, maslac i kristal šećer, i prokuhajte. Dodajte brašno i miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Uklonite s topline i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Neka se hladi oko 5 minuta. Povremeni promiješajte.
Jedno po jedno, dodajte jaja u toplu smjesu maslaca i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu stavite u nauljen lim za pečenje.
Pecite u pećnici na 200°C oko 25 do 30 minuta. Piknite biskvit sa čačkalicom na oko 12 mjesta, a zatim vratite u pećnicu i pecite 5 do 15 minuta, dok ne bude hrskavo. Izvadite iz lima za pečenje i pustite da se ohladi do kraja.
Mikserom na velikoj brzini istucite krem sir, narančinu koricu i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte vrhnje i 2 / 3 šalice šećera u prahu. Miksajte na laganoj brzini, a zatim na velikoj dok ne dobijete ravnomjerno izmiješanu smjesu.
Žlicom nanesite smjesu na pečeno tijesto. Narezane jagode pospite na vrhu. Žlicu šećera u prahu raspršite preko jagoda.
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti