Karamel kolač

Lagan za pripremu, a okus je nezaboravan!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 220g maslaca
- 220g šećera
- 4 jaja
- 220g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 5 krušaka, oguljenih i narezanih na četvrtine
-
Preljev
- 200g šećera
- 25ml vode
- 50ml slatkog vrhnja
- malo rakije
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Miksajte maslac i šećer. Postupno dodajte jaja jedno po jedno. Zatim dodajte brašno i ekstrakt vanilije.
Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje, a zatim stavite kruške na dno, s korom prema dolje. Ravnomjerno rasporedite smjesu na kruške. Pecite 30 minuta.
Dok se kolač peče pripremite preljev. Stavite šećer u lonac i dodajte vod. Lagano miješajte dok ne prokuha. Kada se karamelizira, pažljivo dodajte vrhnje. Zatim dodajte rakiju i malo vode. Kuhajte dok se sastojci međusobno ne izmiješaju.
Kad je kolač ohlađen, preokrenite ga tako da kruške budu na vrhu i onda stavite preljev.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiPita od krušaka i brusnica2 h12345
-
DesertiBožićni kuglof od naranče1:20h12345
-
DesertiKolačići od bobičastog voća1 h12345
-
DesertiKolač od naranče i čokolade1 h12345
-
DesertiKolač od naranče sa slatkom glazurom1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345