Karamel kolač
    Lagan za pripremu, a okus je nezaboravan!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 220g maslaca
 - 220g šećera
 - 4 jaja
 - 220g brašna
 - 1 prašak za pecivo
 - 1 žličica ekstrakta vanilije
 - 5 krušaka, oguljenih i narezanih na četvrtine
 - 
	
Preljev
 - 200g šećera
 - 25ml vode
 - 50ml slatkog vrhnja
 - malo rakije
 
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Miksajte maslac i šećer. Postupno dodajte jaja jedno po jedno. Zatim dodajte brašno i ekstrakt vanilije.
Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje, a zatim stavite kruške na dno, s korom prema dolje. Ravnomjerno rasporedite smjesu na kruške. Pecite 30 minuta.
Dok se kolač peče pripremite preljev. Stavite šećer u lonac i dodajte vod. Lagano miješajte dok ne prokuha. Kada se karamelizira, pažljivo dodajte vrhnje. Zatim dodajte rakiju i malo vode. Kuhajte dok se sastojci međusobno ne izmiješaju.
Kad je kolač ohlađen, preokrenite ga tako da kruške budu na vrhu i onda stavite preljev.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                DesertiPita od krušaka i brusnica2 h12345
 - 
                DesertiBožićni kuglof od naranče1:20h12345
 - 
                DesertiKolačići od bobičastog voća1 h12345
 - 
                DesertiKolač od naranče i čokolade1 h12345
 - 
                DesertiKolač od naranče sa slatkom glazurom1:30h12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345