Pita od krušaka i brusnica
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Tijesto
- 2 šalice brašna
- 1 / 2 žličice soli
- 100 g maslaca
- 3 1 / 2 žlice hladne vode
-
Nadjev
- 2 / 3 šalice šećera
- 3 žlice gustina
- 1 / 4 žličice soli
- 1 kg krušaka, oguljenih i izrezanih na komade
- 2 šalice brusnica
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- 1 jaje
Priprema
Pomiješajte brašno i sol. Dodajte maslac i miksajte dok ne dobijete smjesu s grubim mrvicama. Dodajte vodu i izmiješajte.
Oblikujte tijesto u 2 kuglice, 1 neka bude malo veća. Zamotajte ih u plastičnu foliju i stavite na 30 minuta u frižider.
U međuvremenu, pripremite nadjev. Šećer, gustin i sol pomiješajte. Dodajte kruške i miješajte na laganoj vatri. Umiješajte brusnice i sok od limuna. Kada prokuha pustite da se u potpunosti ohladi.
Prethodno zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na lagano pobrašnjenoj površini, razvaljajte veći dio tijesta. Stavite tijesto u kalup za tortu. Neka kalup i oko rubova bude obložen tijestom.
Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite na trakice. Nadjev stavite u kalup, a na vrh poslažite trakice tijesta. Premažite ih jajem.
Pecite pitu 65 do 70 minuta ili dok kora ne dobije zlatnu boju.
Vezani recepti
-
-
DesertiKolačići od bobičastog voća1 h12345
-
DesertiKolač od jabuka i cimeta1:20h12345
-
DesertiKaramel kolač1 h12345
-
DesertiBožićni keksi od brusnica35 min12345
-
DesertiBožićni kuglof od naranče1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti