Kolač od tamne čokolade
Kolač, nakon pečenja, u sredini treba ostati mekši.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 55 g maslaca
- 115 g tamne čokolada (više od 70% kakaa)
- 3 jaja
- prstohvat soli
- 75 g šećera
- 1 žlica ruma
- 40 g mljevenih badema
- 3 žlice brašna
Priprema
Rastopite zajedno čokoladu i maslac.
Dodajte sol i pola šećera bjelanjcima. Miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
Istucite žumanjke i šećer. U žumanjke umiješajte rum i rastopljenu čokoladu s maslacem. Dodajte mljevene bademe i sve dobro izmiješajte. Polako dodajte bjelanjke i miksajte.
Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 18cm. Kolač pecite 20 min na 170°C.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti