Kolač sa smokvama i bademima

Ukusan i sočan desert!
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g integralnog brašna
- 200 ml bademovog mlijeka
- 100 g smeđeg šećera
- 180 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 30 g sjemenki anisa
- 1 kvasac
- 150 g suhih smokvi
- 50 g badema
- sok od naranče
Priprema
Narežite smokve na četvrtine i prelijte ih sokom od naranče. Pustite da odstoje barem 30 minuta.
Grubo nasjeckajte bademe.
U tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodajte sjemenke anisa i uklonite s topline. Neka se ulje ohladi na sobnu temperaturu.
Zagrijte pećnicu na 170°C.
Pomiješajte kvasac s brašnom.
U ulje i sjemenke dodajte mlijeko i šećer. Dobro promiješajte. Postupno dodajte brašno i miješajte. Tijesto treba biti jako gusto i ljepljivo.
Tijesto stavite u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje.
Procijedite smokve i lagano ih osušite papirnatim ubrusima. Popite smokve i bademe preko tijesta i pecite 50 minuta na 170°C.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
DesertiKolač od limuna i ricotta sira1:15h12345
-
DesertiKolač od sira i borovnica1 h12345
-
DesertiKolač od jabuka i pudinga1 h12345
-
DesertiVoćna kremšnita45 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni zapečeni krumpiri1:10h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345