Kruške s umakom od jagoda
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 kruške
- 1 velika žlica svježe istisnutog soka od naranče
- 2 čajne žličice maslaca, rastopljenog
- 5 cm veliki komad štapića cimeta, slomljen na pola
- 225 g jagoda
- 1 čajna žličica kristalnog šećera
- 1 čajna žličica kukuruznog brašna
- 1 čajna žličica svježe iscijeđenog soka od limuna
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Ogulite kožu s kruške, ali ih ostavite cijele s peteljkom. Položite ih na stranu u plitku vatrostalnu zdjelu.
U zdjeli umutite 50 ml vode, sok od naranče i maslac te zatim sve prelijte po kruškama. Dodajte štapić cimeta i pecite u pećnici na 20-30 minuta dok sve ne omekša, polijevajući s iscijeđenim sokovima s vremena na vrijeme. Koristeći žlicu s prorezom, prenesite kruške na tanjure za posluživanje, no nemojte odbaciti iscijeđene sokove.
U malom loncu za pirjanje pomiješajte iscijeđene sokove s jagodama i dovedite sve do vrenja.
U maloj zdjeli pomiješajte 1 žlicu vode, šećer, kukuruzno brašno i sok od limuna. Miješajte kako bi se otopilo.
Dodajte mješavinu u lonac, stalno miješajući te dovedite ponovno sve do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte, stalno miješajući, dok se ne zgusne. Uklonite s topline i prelijte preko krušaka.
Poslužite odmah tako ili u kombinaciji sa šlagom.
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiSladoled od jagoda od samo 3 sastojka15 min12345
-
DesertiČokoladni fondue15 min12345
-
DesertiMuffini od jagode i banane40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti