Macarons s kremom od čokolade

Macarons s kremom od čokolade

Macarons s kremom od čokolade
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.09.2019.
  • Broj pregleda: 3.060
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Popularni šareni kolačići koji će vas oduševiti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 175g šećera u prahu
  • 125g mljevenih bademi
  • 3 velika bjelanjka
  • 75g šećera
    Za punjenje
  • 80g čokolade za kuhanje (70% kakaa)
  • 80ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica maslaca

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C.
  2. Miksajte bjelanjke s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i jestivu boju. Možete smjesu podijeliti na nekoliko dijelova i dodati razne boje.
  3. Pola badema i šećera u prahu umiješajte u bjelanjak. Zatim dodajte drugu polovicu badem i šećera u prahu. Sve lagano miješajte. Znat ćete da je tijesto gotovo kada lagano iscuri sa žlice i postane dio smjese.
  4. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Smjesom napunite štrcaljku. Istisnite kružiće promjera oko 3cm. Ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta dok se ne formira kožica. Pecite 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
  5. U međuvremenu, napravite kremu za punjenje. Vrhnje za kuhanje prokuhajte i umiješajte maslac i čokoladu. Kada se čokolada otopi do kraja, dobro izmiješajte i ostavite da odstoji dok se ne zgusne.
  6. Kremom namažite kolačiće i spojite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti