Mango torta bez pečenja

Mango torta bez pečenja

Mango torta bez pečenja
  • Objavljeno: Petak, 17.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagana torta od manga koja se ne peče pravi je izbor za kraj ljeta, a oduševit će vas bogatim okusom i jednostavnom pripremom!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 550 g manga
  • 200 g keksa
  • 50 g kokosovog ulja
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 25 g želatine
  • 200 g svježeg sira
  • 2 jušne žlice kokosovih mrvica
  • 1 jušne žlice pistacija
  • prstohvat soli

Pripreme

  1. Otopite kokosovo ulje. U blender dodajte kekse i kokosovo ulje. Uz pomoć žlice mješavinu ravnomjerno raspodijelite kalup promjera 22 cm i ostavite u hladnjaku.
  2. Mango ogulite, odvojite 100 g za kasnije, a ostatak izgnječite u pire. U posudi izmiješajte želatinu i 100 ml kokosovog ulja i kuhajte 2 minute.
  3. Pomiješajte ostatak kokosovog ulja, sol, 1/3 pirea od manga i svježi sir sa želatinom. Smjesu nanesite na tortu i ostavite u hladnjaku.
  4. 1/3 želatine pomiješajte s 50 ml vode i kuhajte 2 minute. Pomiješajte s ostatkom pirea od manga pa smjesu nanesite na tortu.
  5. Ostavite minimalno tri sata u hladnjaku. Preostalih 100 g manga narežite na kockice i s kokosovim mrvicama i pistacijama ukrasite tortu.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti