Mango torta bez pečenja

- Objavljeno: Utorak, 17.09.2019.
- Broj pregleda: 268
- Prosječno vrijeme čitanja:
- Broj riječi:
Ukusna, osvježavajuća i jednostavna za pripremiti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g keksa
- 50 g kokosovog ulja
- 150 g + 300 g + 100 g manga
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 15 g + 8 g želatine
- Prstohvat soli
- 200 g svježeg sira
- 2 jušne žlice kokosovih mrvica
- 1 jušne žlice pistacija
Pripreme
- Otopite kokosovo ulje.
- U blender dodajte kekse i kokosovo ulje. Uz pomoć žlice mješavinu ravnomjerno raspodijelite kalup promjera 22 cm. Ostavite u hladnjaku.
- Mango ogulite i izgnječite ga u pire.
- Želatinu i 100 ml kokosovog ulja pomiješajte i kuhajte 2 minute.
- Pomiješajte ostatak kokosovog ulja, sol, 150 g pirea od manga i svježi sir sa želatinom.
- Smjesu nanesite na tortu i ostavite u hladnjaku.
- 8 g želatine pomiješajte s 50 ml vode i kuhajte 2 minute. Pomiješajte s 300 g pirea od manga. Smjesu odmah nanesite na tortu.
- Ostavite minimalno tri sata u hladnjaku.
- 100 g manga narežite na kockice i s kokosovim mrvicama i pistacijama ukrasite tortu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiBrze i jednostavne fritule30 min12345
-
NapitciKuhano vino by Marta Stewart15 min12345
-
DesertiBrzi kolač od maka i prosenog brašna30 min12345
-
DesertiSočne i mekane germknedle1:30h12345
-
DesertiZdravi zobeni kolačići30 min12345
-
NapitciEggnog prema receptu Jamieja Olivera15 min12345