Panettone
Još jedan klasik iz djetinjstva koji će vas oduševiti!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 1 suhi kvasac ili kockica svježeg
- 180 ml vode
- 80 grama maslaca
- 200 grama šećera
- 3 jaja
- 1 vanilij šećer
- kora limuna
- 3-4 žlice ruma
- 100 grama grožđica, drugog suhog voća, žele bombona ili nešto drugo po volji
Priprema:
Grožđice i suho voće namočiti u rum i ostaviti 30-60 minuta. Od ostalih sastojaka zamijesiti tijesto (ako se radi sa svježim kvascem postupiti uobičajeno) i dodati grožđice. Staviti u odgovarajuću posudu za pečenje i ostaviti da se diže. Peći na 170 stupnjeva oko 50 minuta.
Izvor:
celijakija-istra.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od trešanja i badema1:30h12345
-
DesertiTorta od limuna i palente1:50h12345
-
DesertiČokoladna torta bez glutena1:30h12345
-
DesertiČokoladne tortice45 min12345
-
DesertiKolač od naranče i badema3 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti