Čokoladna torta bez glutena
Ukusna, bogata i sočna, ovaj čokoladna torta je apsolutna hit poslastica za one koji izbjegavaju gluten, a garantiramo da će oduševiti i one koji jedu kolače s glutenom.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 60 g kokosovog brašna ili brašna od sirka
- 300 g mljevenih badema
- 250 g maslaca
- 250 g tamne čokolade
- 5 jaja
- 2 dl sirupa od sirka
- 1 vanilin šećer
- 1 dl crne kave
- 30 g kakaa
- 2 žličice praška za pecivo
- 1,5 dl punomasnog mlijeka
- šaka trešanja (ili voća po želji)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 24 cm.
- Rastopite čokoladu i maslac. Ostavite da se ohladi.
- Dobro izmiješajte bademe, brašno od sirka, kakao i prašak za pecivo.
- Istucite jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu. Dodajte čokoladu i maslac. Sve dobro izmiješajte.
- Lagano umiješajte suhe sastojke i kavu. Dodajte mlijeko i još jednom sve dobro izmiješajte.
- Stavite u pripremljen kalup i pecite oko 1 sat.
- Poslužite toplo i ukrasite trešnjama ili sezonskim voćem po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od limuna i palente1:50h12345
-
DesertiTorta od trešanja i badema1:30h12345
-
DesertiBezglutenska torta od limuna1 h12345
-
DesertiBezglutenski kolač od limuna s jagodama1:30h12345
-
DesertiČokoladni kolač od kokosa2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti