Peciva punjena pekmezom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 750g višenamjenskog brašna
- 140g šećera
- 7g kvasca
- 330ml mlakog mlijeka
- 2 jaja
- 150g rastopljenog maslaca
- 1/2 šalice pekmeza jagoda
- 1 šalica šećera
- 100g rastopljenog maslaca
- 2 žličice cimeta
Priprema
Pomiješajte brašno i šećer. Kvasac stavite u mlijeko i pustite da odstoji nekoliko minuta. U mlijeko s kvascem dodajte jaja i rastopljeni maslac. Dodajte brašno i dobro izmiješajte.
Mijesite tijesto 8 do 10 minuta, a zatim ga malo nauljite i stavite natrag u zdjelu. Pokrijte s plastičnom folijom i ostavite da odstoji 1 sat ili dok ne postane dvostruko veće.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite 2 lima za pečenje.
Izmijesite tijesto i podijelite ga na 12 ili 16 manjih peciva. Tijesto oblikujte u kuglice. S donje strane pritisnite kuglicu palcem, a udubljenje popunite s pekmezom. Provjerite ima li dovoljno tijesta da prekrije pekmez.
Peciva poslažite na lim za pečenje. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu dok se ne udvostruče.
Peciva pecite 10 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Rastopite maslac. Šećer pomiješajte s cimetom.
Vruća peciva premažite rastopljenim maslacem, a zatim ih uvaljajte u šećer i cimet. Poslužite ih vruća.
Vezani recepti
-
-
DesertiCimet rolice1:30h12345
-
DesertiKroasani od Nutelle i banane2 h12345
-
DesertiFrancuski kroasani2 h12345
-
DesertiPeciva s brusnicama2 h12345
-
DesertiTopla peciva sa sušenim voćem2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti