Pijani kolač
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 330ml espresso kave
- 200g tamne čokolade
- 160ml slatkog vina (Marsala)
- 250g maslaca
- 400g smeđeg šećera
- 300g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 250ml slatkog vrhnja
- 250g mascarponea
- 45g šećera u prahu
- 60ml slatkog vina (Marsala)
- Pijano voće
- 250g jagoda
- 300g malina
- 240g borovnica
- 1 žlica šećera u prahu
- 60ml likera od naranče
Priprema
Zagrijte pećnicu na 150°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 10x25cm.
Pomiješajte kavu, čokoladu, vino i maslac i kuhajte na laganoj vatri. Kuhajte, povremeno miješajući, 5 minuta ili dok se čokolada i maslac ne rastope. Uklonite s topline i stavite na stranu da se ohladi, 5 minuta.
Pomiješajte šećer i brašno i dodajte u čokoladnu smjesu. Sve dobro izmiješajte žlicom. Dodajte jaje i smjesu izmiješajte mikserom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat. Stavite na stranu da se ohladi u potpunosti.
Električnim mikserom miksajte slatko vrhnje dok se ne oblikuju mekani vrhovi. Pomiješajte mascarpone, šećer u prahu i vino. Dodajte slatko vrhnje i lagano izmiješajte.
Kolač izrežite na tri dijela. Jedan dio namažite polovicom mascarpone smjese i na njega stavite drugi dio. Ponovite postupak. Pokrijte s plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na 6 sati.
Pomiješajte jagode, maline, borovnice, šećer u prahu i liker. Ostavite 1 sat da odstoji.
Kolač izrežite na kocke i pospite šećerom u prahu. Na svaki kolač stavite žlicu voća.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira sa smokvama1 h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti