Jednostavna i ukusna pinca

Jednostavna i ukusna pinca

Jednostavna i ukusna pinca
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pinca ili sirnica je suhi kolač koji se tradicionalno priprema u vrijeme Uskrsa. Riječ je o slatkom dizanom tijestu koje se poslužuje za uskrsni doručak.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1,5 kg glatkog brašna
  • naribana korica limuna
  • malo soli
  • 1 vanilin šećer
  • 8 žumanjaka
  • 400 g šećera
  • 300 g maslaca sobne temperature
  • 100 g svježeg kvasca
  • 2-3 žlice ruma za kolače
  • 1 jaje
  • šećer

Priprema jednostavne i ukusne pince

  1. Pomiješajte kvasac s malo šećera i žlicom mlakog mlijeka te ga pokrijte folijom i stavite nekoliko minuta na toplo mjesto da se digne.

  2. Sitno izmrvite brašno i maslac. U smjesi napravite udubljenje u koje ćete dodati šećer, žumanjke, vanilin šećer, sol, limunovu koricu i dignuti kvasac.

  3. Umijesite tijesto te ga pokrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže nekoliko sati. Optimalno bi bilo preko noći.

  4. Dignuto tijesto razrežite na 4 dijela. Svaki dio oblikujte kao kugle.

  5. Na lim stavite papir za pečenje i na njega prebacite kugle. Pokrijte ih i ostavite na toplome mjestu dok se ne udvostruče.

  6. Svaku kuglu dvaput lagano zarežite po sredini, premažite jajem i posipajte šećerom.

  7. Pecite na 180 stupnjeva 35-40 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti