Proljetna torta

Proljetna torta

Proljetna torta
  • Objavljeno: Petak, 12.04.2019.
  • Broj pregleda: 5.222
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i osvježavajuća torta s crnim ribizom je prava vjesnica proljeća!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit

  • 125 g marga­rina
  • 100 g šećera prahu
  • 3 žumanjka
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice mlijeka
  • 50 g mljevenog maka
  • korica 1 limuna
  • 100 g naribane mliječne čokolade 3 bjelanjka

Krema

  • 1 žlica gustina
  • sok i korica od 1 naranče
  • 400 g svježeg sira
  • 150 g jogurta
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g slatkog vrhnja

Preljev

  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica gustina
  • 250 ml soka od crnog ribiza
  • 30 g crnog ribiza

Priprema

Biskvit

  1. Mikserom izmiješajte margarin i šećer u prahu. Dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlije­ko. Sve dobro izmiksajte. Dodajte mak, limunovu koricu i naribanu čokoladu.
  2. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i dodajte ostatku smjese. Tijesto ulijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (26 cm).
  3. Pecite na 180°C oko pola sata.

Krema

  1. U svježi sir dodajte jogurt, sok od nara­nče i narančinu koricu. Dodajte gustin pomiješan s malo vode i sve dobro izmiksajte.
  2. Dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte. Istucite slatko vrhnje da dobijete šlag. Umiješajte u smjesu.
  3. Kremu stavite na ohlađen kolač. Ostavite da odstoji u frižideru 2 sata.

Preljev

  1. Sok zagrijte sa šećerom na laganoj vatri i umiješajte gustin. Dodajte crni ribiz te još kratko prokuhajte. Pustite da se ohladi i prelijte preko kolača.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti