Preljev za palačinke i sladoled od trešanja

Preljev za palačinke i sladoled od trešanja

Preljev za palačinke i sladoled od trešanja
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.06.2018.
  • Broj pregleda: 1.066
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Napravite domaći preljev od trešanja kojim ćete začiniti i ukrasiti sladoledni kup ili omiljene palačinke!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 g trešanja bez koštica
  • 3 žlice šećera
  • 20 ml crnog vina ili 40 ml likera od trešanja
  • 2 žlice limunovog soka

Priprema

  1. Trešnje operite i izvadite koštice.
  2. Stavite trešnje u lonac.
  3. Dodajte šećer i malo vode.
  4. Kuhajte dok se šećer ne otopi.
  5. Dodajte vino i limunov sok.
  6. Kuhajte još 3 minute.
  7. Kada se preljev malo ugusti, ugasite vatru i pustite da se ohladi.
  8. Ohlađenim preljevom prelijte sladoled ili palačinke.

Ovako pripremljeni preljev možete čuvati u hladnjaku do 14 dana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti