Sacher torta

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 110g tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 100g šećera u prahu
- 4 velika jaja
- 90g glatkog brašna
- 75g džema od marelica
- Čokolada glazura
- 125g nasjeckane tamne čokolade
- 30g maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20cm.
Rastopite čokoladu na laganoj vatri i stavite ju na stranu.
Maslac i dvije trećine šećera miksajte 10 minuta. Kad je smjesa pahuljasta, dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte. Zatim dodajte brašno i lagano miješajte.
Umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim umiješajte preostali šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, sjajna, ali ne i vrlo čvrsta. Nježno umiješajte bjelanjke u smjesu s čokoladom.
Tijesto stavite u pripremljen kalup za pečenje i pecite 50 min. Kada se kolač ohladi izvadite ga iz kalupa.
Džem od marelica zagrijte na laganoj vatri. Polako ga prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.
Rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Glazuru prelijte preko kolača i razmažite.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345