Sočna božićna torta s prošekom
Poslužite komad torte uz kuglicu sladoleda od vanilije i doživite pravu rapsodiju okusa.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 597 kcal / 2.497,85 kJ
Sastojci
-
Biskvit
- 350 g maslaca
- 350 g šećera
- 6 jaja
- 350 g brašna
- 100 ml prošeka
- 100 g marmelade po izboru (malina, marelica...)
-
Glazura
- 300 g omekšalog maslaca
- 600 g šećera
- 100 ml prošeka
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C. Lagano namastite 2 kalupa promjera 21 cm.
- Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu i postupno dodajte 1 po 1 jaje. Dodajte brašno i prošek.
- Pecite biskvite 45 do 50 minuta. Ostavite da se ohlade, a potom iz izvadite iz kalupa. Dok se biskviti hlade, napravite glazuru.
- Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte prošek i lagano ga umiješajte.
- Na prvi biskvit rasporedite marmeladu i preklopite drugim biskvitom. Obložite tortu glazurom od maslaca i prošeka, i ukrasite po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiBožićna torta od mrkve i oraha40 min12345
-
DesertiKolač od čokolade i naranče1 h12345
-
DesertiSočne čokoladne kocke1 h12345
-
DesertiČokoladni kolač bez maslaca45 min12345
-
DesertiKolač s bademima i sušenim voćem2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti