Sočna božićna torta s prošekom

Sočna božićna torta s prošekom

Sočna božićna torta s prošekom
  • Objavljeno: Petak, 15.12.2017.
  • Broj pregleda: 452
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Poslužite komad torte uz kuglicu sladoleda od vanilije i doživite pravu rapsodiju okusa.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 597 kcal / 2.497,85 kJ

Sastojci

  • Biskvit

  • 350 g maslaca
  • 350 g šećera
  • 6 jaja
  • 350 g brašna
  • 100 ml prošeka
  • 100 g marmelade po izboru (malina, marelica...)
  • Glazura

  • 300 g omekšalog maslaca
  • 600 g šećera
  • 100 ml prošeka

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Lagano namastite 2 kalupa promjera 21 cm.
  2. Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu i postupno dodajte 1 po 1 jaje. Dodajte brašno i prošek.
  3. Pecite biskvite 45 do 50 minuta. Ostavite da se ohlade, a potom iz izvadite iz kalupa. Dok se biskviti hlade, napravite glazuru.
  4. Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte prošek i lagano ga umiješajte.
  5. Na prvi biskvit rasporedite marmeladu i preklopite drugim biskvitom. Obložite tortu glazurom od maslaca i prošeka, i ukrasite po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti