Sočna i ukusna čokoladna torta

Sočna i ukusna čokoladna torta

Sočna i ukusna čokoladna torta
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.05.2017.
  • Broj pregleda: 2.493
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova čokoladna torta je toliko ukusna da ćete ju raditi još mnogo puta!
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 548 kcal / 2.292,83 kJ

Sastojci

  • Biskvit

  • 140 g omekšanog maslaca
  • 100 ml biljnog ulja
  • 140 g mlaćenice
  • 100 ml kave
  • 2 jaja    
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 g svijetlog muscovado šećera
  • 250 g višenamjenskog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 50 g kakaa
  • Krema

  • 250 g smeđeg šećera
  • 500 ml punomasnog mlijeka
  • 140g čokolade (85% kaka)
  • 50g gustina
  • 2 žličice espresso kave (prah)
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema

Prvo napravite kremu.

Zagrijte sve sastojke, osim ekstrakta vanilije, i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Umiješajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Ostavite da se hladi.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Papirom za pečenje obložite dva kalupa promjera 20 cm.

Rastopite maslac i mikserom umiješajte ulje, mlaćenicu, kavu i jaja.

Pomiješajte suhe sastojke i 1/4 žličice soli. Umiješajte smjesu sa maslacem.

Podijelite tijesto između pripremljenih kalupa za pečenje i pecite oko 30 min.

Kada se torta malo ohladi, izvadite ju iz kalupa.

Uklonite papir za pečenje i izrežite torte po sredini.

Jedan sloj biskvita premažite kremom i na nju stavite još jedan biskvit. Ponovite sa preostalim dijelovima. Na kraju, cijelu tortu premažite kremom i držite u hladnjaku do posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti