Tiramisu brownies

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Brownie tiramisu je moderni desert koji objedinjuje najbolje iz dva svijeta: sočne, fudgy brownieje i laganu, aromatičnu tiramisu kremu s notom kave. Ovaj desert je prava poslastica za ljubitelje čokolade i tiramisua, a dodatak svježih jagoda i borovnica čini ga još privlačnijim i ukusnijim. Priprema je jednostavna, a rezultat je impresivan kolač koji će oduševiti goste na svakoj proslavi.
Sastojci
Za brownie podlogu:
-
120 g maslaca
-
200 g tamne čokolade (70%)
-
100 g šećera
-
2 jaja
-
80 g glatkog brašna
-
1 žlica kakaa u prahu
-
Prstohvat soli
-
1 žličica instant espresso praha (po želji)
Za tiramisu kremu:
-
250 g mascarponea
-
120 ml slatkog vrhnja
-
50 g šećera u prahu
-
1 žličica vanilije
-
1 žlica instant espresso praha (ili 30 ml jake kave)
-
1 žlica likera od kave (po želji)
Za dekoraciju:
-
Kakao prah za posipanje
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 120 g):
-
Energija: 370 kcal
-
Proteini: 5 g
-
Masti: 22 g
-
Ugljikohidrati: 38 g
-
Vlakna: 2 g
-
Prirodni šećeri: 17 g
Priprema
-
Priprema brownie podloge:
Zagrijte pećnicu na 175°C. Otopite maslac i čokoladu na pari ili u mikrovalnoj. Umutite jaja i šećer, dodajte otopljenu čokoladu, pa umiješajte brašno, kakao, sol i espresso prah. Izlijte smjesu u kalup (20x20 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta. Ohladite potpuno. -
Priprema tiramisu kreme:
Mascarpone, slatko vrhnje, šećer u prahu, vaniliju i espresso prah miksajte dok ne dobijete čvrstu, glatku kremu. Po želji dodajte liker od kave. -
Slaganje deserta:
Ohlađeni brownie ostavite u kalupu ili ga prebacite na pladanj. Premažite ga tiramisu kremom i poravnajte površinu. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata da se krema stisne. -
Dekoracija:
Prije posluživanja pospite desert kakaom u prahu.
Prijedlog za serviranje
Brownie tiramisu poslužite rashlađen, narezan na kocke, uz dodatak svježeg voća sa strane. Idealan je uz kavu ili kao desert na svečanim okupljanjima.
Dodatni savjeti
-
Za još bogatiji okus, u kremu možete dodati malo naribane tamne čokolade.
-
Umjesto borovnica možete koristiti i maline.
Vezani sadržaj:

Vezani recepti
-
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345
-
DesertiJednostavni tiramisu bez jaja30 min12345
-
DesertiLagan i brz: ekstra čokoladni brownie u šalici!5 min12345
-
DesertiTiramisu od banane15 min12345
-
DesertiTiramisu s bananama10 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s tikvicama45 min12345
-
Deserti
-
Jela od mesaPileći paprikaš s domaćim žličnjacima1 h12345
-
DesertiBrzi kolač s višnjama45 min12345
-
DesertiŠnenokle35 min12345
-
DesertiBrzi kolač od maka45 min12345