Torta od čokolade i kave
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g čokolade (70% kakaa)
- 120 g maslaca
- 6 jaja
- 60 g smeđeg šećera
- 60 g šećera
- 2 žlice glatkog brašna
- prstohvat soli
Čokoladna glazura
Priprema
Zagrijte pećnicu na 140°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 23 cm.
Rastopite čokoladu i maslac.
Umutite žumanjke sa smeđim šećerom. Dodajte brašno i dobro izmiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu i maslac.
Miksajte bjelanjke sa soli i šećerom dok ne dobijete čvrst snijeg. Umiješajte 1/3 bjelanjaka u smjesu s čokoladom i dobro izmiješajte mikserom. Dodajte preostale bjelanjke i sve dobro izmiješajte.
Ulijte smjesu u pripremljen lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 40 do 45 min.
Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Stavite kavu i šećer u vodu. Kuhajte na srednje jakoj vatri i miješajte dok se šećer ne otopi.
Umiješajte maslac i čokoladu. Pojačajte vatru i kada prokuha, kuhajte 30 sekundi.
Uklonite s topline i ostavite da se ohladi prije dodavanja ruma.
Glazuru prelijte preko ohlađene torte.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti