Torta od limuna bez dodanog šećera

Torta od limuna bez dodanog šećera

Torta od limuna bez dodanog šećera
  • Objavljeno: Utorak, 18.02.2020.
  • Broj pregleda: 3.960
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Svim ljubiteljima limuna i njegove kiselkaste arome, a i onima koji će to tek postati, donosimo jednostavan recept kojim mogu osvježiti svoje nepce u ovo toplo zimsko razdoblje.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 250 g brašna
  • naribana korica 1 limuna
  • 1 žlica vanilin šećera (po želji)
  • 100 ml soka od limuna (oni koji vole kiselo, može i više)
  • 100 ml soka od naranče
  • 2 žlice Stevije ili drugog prirodnog zaslađivača
  • 2 žlice brašna
  1. Istucite jaja u zdjeli. Dodajte Steviju, koricu limuna, vodu, ulje i istucite uz postepeno dodavanje brašna i vanilin šećera, po želji.
  2. Tijesto izlijete u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili maslacem/margarinom i posuli brašnom te pecite 40 min na 180ﹾC. Pustite da se ohladi, a potom prerežite po sredini.
  3. U tavu stavite sok od naranče i limuna (sok od naranče ublažit će kiselost limuna). Dodajte 2 žlice šećera, 2 žlice brašna i zagrijavajte uz stalno miješanje. Kada se krema zgusne, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  4. Namažite kremu na obje polovice biskvita, a potom ih spojite. Za dekoraciju možete koristiti sito ili šablonu za posipavanje šećera u prahu ili krasite po želji.

Savjet:

Za one odvažne (i one koji možda nisu ljubitelji ovakvih suhih biskvit-torti) za dekoraciju možete koristiti i šlag u koji se stavi nekoliko kapljica limuna kako bi i vanjski „omotač“ dobio kiselkasti štih.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti