Torta od limuna i sira

Ova torta se ne peče.
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 298 kcal / 1.246,83 kJ
Sastojci
- Baza
- 30g kokosovog ulja (i malo za podmazivanje kalupa)
- 100g blanširanih badema
- 100g namočenih i omekšanih datulja
- Krema
- 300g indijskih oraščića
- 2 1/2 žlice agavinog sirupa
- 50g kokosovog ulja
- 150ml bademovog mlijeka
- sok od 2 limuna
Priprema
Stavite indijske oraščiće u veliku zdjelu, prelijte kipućom vodom i ostavite da se namaču 1 sat.
U međuvremenu, u blenderu usitnite sastojke za bazu s malo soli.
Kokosovim uljem premažite kalup za torte promjera 23 cm. Stavite bazu od badema i datulja u kalup i držite u hladnjaku 30 minuta.
Ocijedite indijske oraščiće, ubacite u blender i miksajte dok ne nastane pasta. Dodajte preostale sastojke za kremu i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Izlijte kremu na bazu i stavite u hladnjak na minimalno 2 sata.
Prije posluživanja, tortu ukrasite kriškama limuna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od limuna i palente1:50h12345
-
DesertiTorta od limuna50 min12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaTortilje sa šunkom i sirom10 min12345
-
Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
DesertiTart s malinama i kremom od pistacija1 h12345
-
Jela bez glutena
-
DesertiMačje oči45 min12345