Torta od mrkve i meda

Torta od mrkve i meda

Torta od mrkve i meda
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.01.2016.
  • Broj pregleda: 20.670
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bogata vlaknima i nevjerojatno ukusna!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 mrkve
  • 125g višenamjenskog brašna
  • 125g integralnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 25g smeđeg šećera
  • 85g meda
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 125ml suncokretovog ulja
  • 85g grožđica
  • 3 žlice mlijeka

Nutritivne vrijednosti

100

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Lim za pečenje promjera 20 cm obložite nauljenim papirom za pečenje.

Ogulite i naribajte mrkvu.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer.

Pomiješajte med, jaja, ekstrakt vanilije i ulje. Dodaj mješavinu s brašnom i dobro izmiješajte.

Umiješajte mrkvu i grožđice. Dodajte malo mlijeka.

Pecite oko 1 sat.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti