Torta s glazurom od tamne čokolade

Torta s glazurom od tamne čokolade

Torta s glazurom od tamne čokolade
  • Objavljeno: Srijeda, 16.03.2016.
  • Broj pregleda: 513
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočno i čokoladno zadovoljstvo!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 545 kcal / 2.280,28 kJ

Sastojci

  • 200g šećera
  • 200g omekšanog maslaca
  • 4 jaja
  • 200g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice mlijeka
  • Glazura

  • 200ml slatkog vrhnja
  • 50g maslaca
  • 3 žlice meda
  • 200g tamne čokolade (70% kakaa)

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite dva kalupa za pečenje promjera 20 cm.

Izmiješajte sve sastojke za tijesto. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Podijelite u kalupe i pecite oko 20 minuta.

Za glazuru, zagrijte vrhnje dok ne počne kuhati. Uklonite s topline i dodajte maslac, med i čokoladu. Ostavite da se rastopi.

Jedan biskvit premažite glazurom i na njega stavite drugi. Cijelu tortu premažite glazurom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti