Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Veganski voćni jastučići

Veganski voćni jastučići

Veganski voćni jastučići
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.04.2018.
  • Broj pregleda: 97
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Jastučići od tijesta punjeni voćem idealan su recept za tople proljetne dane!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Na vatri rastopite voće, vodu (samo ako koristite svježe voće!), bosiljak, šećer i kukuruzni škrob. Kuhajte 7-8 minuta uz povremeno miješanje dok se voće ne rastopi. Ostavite sa strane da se hladi.
  2. U velikoj posudi izmiješajte brašno i sol, zatim dodajte maslac i gnječite ga vilicom dok se sastojci ne sjedine. Dodajite žlicu po žlicu ledene vode i miješajte dok se tijesto ne počne oblikovati. Tijesto treba biti vlažno, ali ne i ljepljivo.
  3. Tijesto razvaljajte valjkom na laganoj površinu u obliku kvadrata, kruga, srca ili nekog drugog oblika po želji. Koristite list plastične folije preko tijesta kako biste spriječili pucanje i lagano postavite na papir za pečenje.
  4. Žličicom vadite nadjev i stavite na sredinu tijesta, ostavljajući prostor oko ruba. Zatim stavite drugi dio tijesta preko nadjeva i čvrsto pritisnite prstima ili vilicom da nadjev ne ispadne.
  5. Čačkalicom probušite jastučiće ili napravite maleni oblik u sredini da tijesto ne popuca i stavite u pećnicu na 20-30 minuta dok tijesto ne porumeni.
  6. Gotove jastučiće ostavite da se hlade 5-10 min, pospite šećerom u prahu ili ukrasite po želji.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti