Zapečene breskve s mentom

Ukusan i jednostavan desert.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 veće breskve
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica smeđeg šećera
- 2 žlličice limunovog soka
- 1 žlica usitnjenih listića mente
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Breskve prepolovite i uklonite koštice.
Rastopite maslac na laganoj vatri, dodajte smeđi šećer i limunov sok. Dobro promiješajte. Napunite breskve smjesom i poslažite ih na lim za pečenje.
Pecite oko 25 minuta, ravnomjerno pospite mentom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiSladoled od breskve15 min12345
-
DesertiMuffini s breskvama45 min12345
-
DesertiZapečene breskve s kupinama40 min12345
-
DesertiKolač od breskvi i malina1:20h12345
-
DesertiPalačinke s voćnim preljevom45 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345