Bečki odrezak za prste polizati

Bečki odrezak za prste polizati

Bečki odrezak za prste polizati
  • Objavljeno: Srijeda, 12.06.2019.
  • Broj pregleda: 327
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g teletine
  • 2 jaja
  • 1 šalica bijelog brašna
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 dl suncokretovog ulja
  • Prstohvat soli
  • 2 jušne žlice punomasnog mlijeka

Priprema:

  1. Meso odrežite na odreske debljine prsta, potucite i posolite.
  2. Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
  3. Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
  4. Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
  5. Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti