Bečki odrezak za prste polizati

Bečki odrezak za prste polizati

Bečki odrezak za prste polizati
  • Objavljeno: Srijeda, 12.06.2019.
  • Broj pregleda: 206
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g teletine
  • 2 jaja
  • 1 šalica bijelog brašna
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 dl suncokretovog ulja
  • Prstohvat soli
  • 2 jušne žlice punomasnog mlijeka

Priprema:

  1. Meso odrežite na odreske debljine prsta, potucite i posolite.
  2. Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
  3. Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
  4. Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
  5. Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti