Najbolji bečki odrezak
Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g teletine
- 2 jaja
- 1 šalica bijelog brašna
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 dl suncokretovog ulja
- prstohvat soli
- 2 jušne žlice punomasnog mlijeka
Priprema:
- Meso odrežite na odreske debljine prsta, istucite batom i posolite.
- Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
- Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
- Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
- Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345