Domaća pileća juha s rižom
Svi volimo domaću pileću juhu.
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 nasjeckani celer
- 3 neoguljena češnja češnjaka
- 1 glavica luka, nasjeckana na veće komade
- 1 žlica bosiljka
- 2 žlice peršina
- sol
- 2 grančice ružmarina
- 1 šalica kukuruza
- 1 šalica smrznutog graška
- 1/2 šalice nasjeckane mrkve
- 2 šalice smeđe riže
- kosti i koža 1 pileta
Priprema
U veliki lonac stavite pileće kosti i kožu. Prelijte vodom. Dodajte celer, češnjak, luk, bosiljak, peršin i ružmarin. Pustite da proključa i uklonite gornji sloj.
Smanjite vatru i pustite da se kuha oko 2 sata. Opet uklonite gornji sloj i po potrebi dodajte još vode. Procijedite i temeljac vratite u lonac.Dodajte preostale sastojke, osim riže i kuhajte još 1 sat. Zadnjih 10 minuta kuhanja dodajte rižu i kuhajte, povremeno miješajući.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPikantna pileća juha2 h12345
-
Jela od mesaPileći temeljac2 h12345
-
Jela od mesaJuha od piletine i mrkve35 min12345
-
Jela od mesaMediteranska pileća juha1 h12345
-
Jela od mesaVarivo od piletine i šampinjona1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti