Pileći temeljac
Pileći temeljac je idealna baza za ukusnu juhu, gulaš i sve vrste variva. Po želji možete kombinirati drugo povrće i dobiti razne okuse.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 18 kcal / 75,31 kJ
Sastojci
- 1 kg piletine s kožom
- 1 mrkva
- 1 luk
- 1 poriluk
- 1 štapić celera
- 1 češnjak
- 2 stabljike peršina
- 2 grančice timijana
- 1 lovorov list
- 5 zrna crnog papra
- 1 klinčić
- 2 litre vode
Priprema
Narežite povrće na krupnije komade. Stavite u lonac s piletinom i prekrijte sastojke s 2 litre vode.
Kada prokuha, poklopite i smanjite vatru. Ostavite da se kuha još 3 sata.
Na kraju procijedite i čuvajte temeljac u hladnjaku tjedan dana ili 3 mjeseca u zamrzivaču.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPikantna pileća juha2 h12345
-
Jela od mesaJuha od piletine i mrkve35 min12345
-
Jela od mesaDomaća pileća juha s rižom3 h12345
-
Jela od mesaMediteranska pileća juha1 h12345
-
Jela od mesaVarivo od piletine i šampinjona1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti