Pileći temeljac

Pileći temeljac

Pileći temeljac
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pileći temeljac je idealna baza za ukusnu juhu, gulaš i sve vrste variva. Po želji možete kombinirati drugo povrće i dobiti razne okuse.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 18 kcal / 75,31 kJ

Sastojci

  • 1 kg piletine s kožom
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 1 poriluk
  • 1 štapić celera
  • 1 češnjak
  • 2 stabljike peršina
  • 2 grančice timijana
  • 1 lovorov list
  • 5 zrna crnog papra
  • 1 klinčić
  • 2 litre vode

Priprema

Narežite povrće na krupnije komade. Stavite u lonac s piletinom i prekrijte sastojke s 2 litre vode.

Kada prokuha, poklopite i smanjite vatru. Ostavite da se kuha još 3 sata.

Na kraju procijedite i čuvajte temeljac u hladnjaku tjedan dana ili 3 mjeseca u zamrzivaču.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti