Pikantna pileća juha

Pikantna pileća juha

Pikantna pileća juha
  • Objavljeno: Srijeda, 28.10.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova fantastična pileća juha oduševit će sve ljubitelje pikantnih okusa!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 l vode
  • 8 polovica pilećih prsa bez kostiju i kože
  • sol
  • papar
  • nasjeckana vezica peršina
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 400 gr sjeckane rajčice
  • 500 gr pasirane rajčice
  • žličica čilija u prahu
  • 1 konzerva kukuruza, ocijeđenog
  • 900 g konzerviranog graha
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema

  1. U lonac za juhu stavite piletinu, prelijte ju vodom i dodajte pola glavice luka, 1 režanj češnjaka, peršin, sol i papar te stavite kuhati na srednje jaku vatru.
  2. Kada zavrije smanjite vatru i ostavite da kuha još sat vremena.
  3. Zatim izvadite piletinu na tanjur i raskomadajte ju na trakice. Temeljac prelijte u posudu i ostavite sa strane.
  4. U loncu zagrijte malo maslinovog te popržite preostalu polovicu glavice luka koju ste prethodno nasjeckali i protisnuti režanj češnjaka dok ne porumene.
  5. Dodajte pasiranu rajčicu, pelate, čili u prahu, kukuruz, grah, kiselo vrhnje, komadiće piletine i 5 šalica pripremljenog temeljca.
  6. Kuhajte još 30 minuta i poslužite uz prepečeni kruh.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti