Pikantna pileća juha

Pikantna pileća juha

Pikantna pileća juha
  • Objavljeno: Srijeda, 27.11.2019.
  • Broj pregleda: 3.993
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fantastična juha za 8 osoba!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 l vode
  • 8 polovica pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 3 g soli
  • 2 g mljevenog crnog papra
  • 3 g češnjaka u prahu
  • 3 g osušenog peršina
  • 7 g luka u prahu
  • 5 pilećih kocki za juhu
  • 45 ml maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, nasjeckanog
  • 3 režnja češnjaka, nasjeckanog
  • 3 konzerve pelata, dio ostavite u komadu, a dio malo nasjeckajte
  • 1 pakiranje pasirane rajčice
  • 25 g čilija u prahu
  • 1 konzerva kukuruza, ocijeđenog
  • 900 g konzerviranog graha
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema

  1. U velikom loncu na srednje jakoj vatri, pomiješajte vodu, piletinu, sol, papar, češnjak u prahu, peršin, luk u prahu te kocke za juhu.
  2. Dovedite sve do vrenja, a zatim smanjite vatru i ostavite neka se krčka na sat vremena, ili dok se sokovi iz piletine ne iscijede.
  3. Izvadite piletinu i sačuvajte temeljac. Raskomadajte piletinu.
  4. U velikom loncu na srednje jakoj vatri, popržite luk i češnjak na maslinovom ulju dok malo ne potamni.
  5. miješajte pasiranu rajčicu, pelate, čili u prahu, kukuruz, grah, kiselo vrhnje, isjeckanu piletinu i 5 šalica temeljca.
  6. Kuhajte još 30 minuta i poslužite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti