Pikantna pileća juha
Ova fantastična pileća juha oduševit će sve ljubitelje pikantnih okusa!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 l vode
- 8 polovica pilećih prsa bez kostiju i kože
- sol
- papar
- nasjeckana vezica peršina
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 400 gr sjeckane rajčice
- 500 gr pasirane rajčice
- žličica čilija u prahu
- 1 konzerva kukuruza, ocijeđenog
- 900 g konzerviranog graha
- 1 kiselo vrhnje
Priprema
- U lonac za juhu stavite piletinu, prelijte ju vodom i dodajte pola glavice luka, 1 režanj češnjaka, peršin, sol i papar te stavite kuhati na srednje jaku vatru.
- Kada zavrije smanjite vatru i ostavite da kuha još sat vremena.
- Zatim izvadite piletinu na tanjur i raskomadajte ju na trakice. Temeljac prelijte u posudu i ostavite sa strane.
- U loncu zagrijte malo maslinovog te popržite preostalu polovicu glavice luka koju ste prethodno nasjeckali i protisnuti režanj češnjaka dok ne porumene.
- Dodajte pasiranu rajčicu, pelate, čili u prahu, kukuruz, grah, kiselo vrhnje, komadiće piletine i 5 šalica pripremljenog temeljca.
- Kuhajte još 30 minuta i poslužite uz prepečeni kruh.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći temeljac2 h12345
-
Jela od mesaPiletina s grahom30 min12345
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
-
Jela od mesaJuha od piletine i mrkve35 min12345
-
Jela od mesaDomaća pileća juha s rižom3 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti