Lazanje u tavi

Lazanje u tavi

Lazanje u tavi
  • Objavljeno: Utorak, 17.04.2018.
  • Broj pregleda: 1.147
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte lazanje bez pečenja koje se prave sa svim sastojcima u istoj tavi!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani luk
  • 400 g mljevenog mesa
  • 200 g sjeckane rajčice
  • 200 g umaka od rajčice ili pasirane rajčice
  • ½ šalice suhog crnog vina ili vode
  • 1 žlica peršina
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica bosiljka
  • 1 lovorov list
  • prstohvat soli
  • prstohvat mljevenog crnog papra
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • 115 grama lazanja
  • 85 g mozzarella sira (nasjeckanog na 4 komada)
  • 85 g ricotta sira
  • 70 g parmezana

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta. Zatim dodajte mljeveno meso dok ne porumeni i dok voda ne ispari.
  2. Dodajte umak od rajčice, sjeckanu rajčicu, vino ili vodu i sve začine.Pirjajte 10-ak minuta, uklonite lovorov list, kušajte i dodajte još začina po želji.
  3. U umak dodajte listove lazanje prelomljene na 3,4 dijela i ravnomjerno ih stavite na umak.
  4. Na vrh dodajte sireve i stavite u pećnicu na 20-ak minuta dok lazanje ne budu hrskave.
  5. Izvadite i ostavite da se hladi 10 min. Nakon toga razrežite i poslužite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti