Lazanje s govedinom i ricotta sirom
Niskomasne lazanje koje ćete opet poželjeti
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 800g mljevene nemasne govedine
- 2 tikvice
- 2 mrkve
- 250g gljiva, nasjeckanih
- 2 češnja češnjaka zgnječena
- 700ml umaka od rajčice
- 1/2 šalice vode
- 5 svježih listova lazanja
- 250g smrznutog špinata
- 600g ricotta sira s malo masnoće
- 1/2 šalice parmezana
Priprema
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 °C. Meso pirjati u tavi, dodati 2 tikvice, 2 mrkve, 250 g gljiva i češnjak. Pirjati dok ne omekša.
Dodajte umak od rajčice i vodu i kuhajte 5 minuta.
Koristeći 5 svježih listova lazanja, umak stavite prvi, zatim mljeveno meso, smrznuti špinat i ricotta. Ponovite. Pospite 1/2 šalice parmezana na vrh. Pecite 40 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaLazanje u tavi30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaDinja u plaštu od pršuta15 min12345
-
Jela od mesaSloženac od šunke i sira1:30h12345
-
Jela od mesa
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti