Zapečeni njoki s mozzarellom i slaninom
Jednostavan ručak koji će se svidjeti svim članovima obitelji!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g njoka
- 6 nasjeckanih kriški slanine
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žličica crvene paprike
- 500g pelata
- 1 žličica šećera
- 3 žlice vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- 1 šalica usitnjene mozzarelle
Priprema
Zagrijte pećnicu ja 200°C.
Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. U međuvremenu pržite slaninu na tavi dok ne postane hrskava. Uklonite suvišnu mast i dodajte češnjak i crvenu papriku. Pržite oko 30 sekundi. Dodajte rajčice, šećer i kuhajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Uklonite s vatre i dodajte vrhnje za kuhanje.
Njoke stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte umak i dobro promiješajte. Pospite mozzarellom i pecite oko 10 minuta, dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice i pustite da stoji oko 5 minuta prije posluživanja.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaNjoki sa šparogama, pršutom i graškom35 min12345
-
Jela od mesaKremasti njoki sa špinatom i piletinom1 h12345
-
Jela od mesaNjoki s pršutom i mozzarellom45 min12345
-
Jela od mesaNjoki s graškom i pancetom35 min12345
-
Jela od mesaNjoki sa slaninom i porilukom35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti