Kremasti njoki sa špinatom i piletinom
Špinat je jako dobar izvor folne kiseline.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 šalice nasjeckanih šampinjona
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- 4 žlice maslaca
- 1/4 šalice bijelog brašna
- 1/2 žličice papra
- 1.5 šalica pilećeg temeljca
- 2 šalice mlijeka
- 2 šalice nasjeckanih pilećih prsa
- 2 šalice špinata
- 1/2 šalice parmezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte šampinjone i luk i dinstajte 5 do 6 miunta. Dodajte češnjak i nastavite dinstati oko 30 sekundi. Dodajte maslac i pustite da se rastopi.
Dodajte brašno i nastavite kuhati još 3 minute. Dodajte piletinu i začine i kuhajte oko 5 minuta.
Sve sastojke stavite na lim u vatrostalnu posudu, dodajte špinat i pospite parmezanom. Pecite oko 20 minuta. U međuvremenu skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Izvadite vatrostalnu posudu, dodajte njoke, promiješajte i nastavite peći 3 do 4 minute.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa punjena špinatom45 min12345
-
Jela od mesaNjoki s pršutom i mozzarellom45 min12345
-
Jela od mesaNjoki s prokulicama i piletinom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti