Pačja prsa u umaku od naranče
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 komada pačjih prsa
- 1 velika žlica suncokretovog ulja
- 2 naranče
- 150 ml narančinog soka, svježe iscijeđenog
- 1 velika žlica porta
- 2 velike žlice marmelade od naranče
- 1 čajna žličica kukuruznog brašna
- sol
- crni papar, svježe mljeveni
Priprema
Začinite kožu pačjih prsa sa solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj toplini te dodajte pačja prsa tako da je koža okrenuta prema dolje. Poklopite i lagano pecite na 3-4 minute dok ne dobiju lagano boju. Okrenite prsa, otklopite, smanjite vatru malo i pecite na 5-6 minuta.
Ogulite kožu i bijele niti s naranče. Radeći iznad zdjele kako bi „pohvatali" sav sok koji se cijedi, razrežite membranu naranče kako bi izvadili srž, a zatim sve stavite sa strane zajedno sa sokom.
Izvadite pačja prsa iz tave i ocijedite ih na kuhinjskom papiru, a zatim ih držite na toplom u pećnici dok pravite umak.
Iscijedite mast iz tave. Dodajte dijelove naranče, dvije velike žlice narančinog soka, porto i marmeladu od naranče u tavu. Dovedite sve do vrenja, a zatim malo smanjite vatru.
Pomiješajte kukuruzno brašno s ostatkom soka od naranče, ulijte u tavu i miješajte dok se malo ne zgusne. Dodajte pačja prsa i kuhajte na laganoj vatri na oko 3 minute.
Poslužite vruće s umakom.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaMesne okruglice u voćnom umaku!45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s mahunama u umaku naranče35 min12345
-
Jela od mesaUmak od naranče30 min12345
-
Jela od mesaJanjetina s narančom u woku40 min12345
-
Jela od mesaJunetina s narančom i zelenom paprikom3 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti