Paprike punjene svinjetinom i bulgurom

Paprike punjene svinjetinom i bulgurom

Paprike punjene svinjetinom i bulgurom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.10.2016.
  • Broj pregleda: 627
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusno i jednostavno za pripremu.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 185 kcal / 774,04 kJ

Sastojci

  • 4 prepolovljene i očišćene paprike
  • 200 g mljevenog svinjskog mesa
  • 1 češanj nasjeckanog češnjaka
  • 2 žličice kumina u prahu
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 50 g bulgura
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • ½ vezice nasjeckanog peršina
  • 4 žlice grčkog jogurta

Priprema

Razrezane paprike okrenite prema dolje i pecite ih u pećnici ili mikrovalnoj dok malo ne omekšaju.

Pržite i lagano razdvajajte mljeveno svinjsko meso. Kada počne poprimati tamniju boju, dodajte češnjak i začine. Ubrzo dodajte bulgur i povrtni temeljac. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Umiješajte pola peršina u bulgur i svinjetinu. Posložite paprike na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Napunite polovice svinjetinom i pecite 20 minuta.

Poslužite uz jogurt pomiješan s ostatkom peršina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti