Punjena tikva na španjolski način

Punjena tikva na španjolski način

Punjena tikva na španjolski način
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.12.2016.
  • Broj pregleda: 1.476
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uživanje u ovoj deliciji je zagarantirano!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 255 kcal / 1.066,92 kJ

Sastojci

  • 1 Marrow Partim tikva
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica nasjeckanog luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 100g nasjeckane kobasice
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice crvene paprike
  • ½ žličice origana
  • ½ žličice majčine dušice
  • 800 g nasjeckanih rajčica
  • 140g  narezane pečene paprike
  • šaka nasjeckanog peršina
  • 85g krušnih mrvica
  • 100g naribanog Manchego sira (može i zamjena)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Izrežite tikvu po pola i izdubite. Na ulju lagano dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte češnjak, kobasicu i začine.
  3. Pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri, a zatim dodajte rajčicu i papriku. Dodajte peršin.
  4. Napunite polovice tikve, pokrijte folijom i pecite 30 minuta.
  5. Pospite krušnim mrvicama i ribanim sirom i vratite u pećnicu na 10 minuta.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti